perjantai 4. heinäkuuta 2014

Superelämä!Huippuelämä on out, superelämä ei. Lukuisissa kavereiden kahvilakeskusteluissa ja, etenkin, keskiluokkaisten kotiäitien keittiöissä puhutaan nyt lähes kaikesta super-sanalla aloittaen: lihaksista tyynynliinoihin. Television tuijottelukin on supertuijottelua! Superelämään eivät kuulu superarvostus, superkunnioitus tai superläsnäolo. Ehkä nekin ilmestyvät, vielä. Sitä odotellessa voit supertreenata.

Superarjessa ajatukset oikenevat, samalla kun pannukakut lautasella jäähtyvät.
Taikasauvan heilautus ja räyhäävänkin äidin nutturaneula lennähtää sekunnissa lattian pintaan, hiukset hulmuavat vapautta,  vieno hymy nostattaa hetkeksi huulipielet ylös,  ja arjen epäkohdat katoavat näkyvistä. Ja, naisesta kuin naisesta sukeutuu supersäteilevä soppatykin käyttäjä. Superiudessa on kyse juuri siitä, mistä haluaa siinä olevan kysymys - omalla kohdallaan. Ajattelusta, asenteesta, toiminnasta, tavasta tehdä jotain, elää ja olla. Ja, ehkä ei yhtään mistään, ellei sana tunnu sopivan edes omaan suuhun. Helpoimmin superelämän saat lisäämällä sanan super kaiken mahdollisen eteen suullisessa ilmaisussa.


Sain idean. Miltä lista erilaisista asioista tai sanoista näyttäisi
Superjalkakylpy: nokkosen lehtiä, puna-apilan paloja,
Epsom-suolaa ja pari piharatamon lehteä.
super-sanalla aloittaen. Kokeilin.

Ensin muutama kielteisempi sana
*superahdistus
*supersuru
*superitkupotkuraivarit
*superkiukku
*superynseä
*supervitutus
*superpettymys
*superikävä
*supertuska

*superviha
Ja muutama myönteinen sana super-sanalla aloittaen
*superonnellinen
*superilo
*superautuus
*superilo
*supertyytyväisyys
*superrohkeus
*superajattelu
*supervarvas
*superjalkapallo
*superfestarit


Ainakin super-sanalistaa kirjoittaessa supersumu aivoissani selkiintyi: superkivaa!
Mihin kaikkiin elämässä parhaillaan meneillään olevien asioiden, tapahtumien ja ihmisten eteen voisit nyt liittää super-sanan? Kirjoita ylös, ja tutki mitä mielessä havaitset.  Itse havaitsin, että kielteisemmäksi määrittelemäni sanan merkitys muuttui myönteisemmäksi super-sanaan liittämäni positiivisen latauksen ansiosta: s
upervitutus ei ole sama asia kuin arkivitutus.

NLP:ssä määritellään paljon käsitteitä ja sanoja uudestaan. Samalla systeemisen käsityksen mukaan muuttuu jokin muukin, esimerkiksi tunne, jonka sana sisällämme nostattaa.

Jos tavallisen tiskirätin sijaan, kaupassa voi valita supertiskirätin - kokemus on erilainen. Supertiskirätti tuntuu takuulla hienommalta kuin tiskirätti. Jos super-sanan ansiosta!
Sanat muokkaavat sisäisiä kokemuksiamme: supereiksi tai synkiksi, riippuen siitä minkä merkityksen niille alitajuisesti annamme.
Tätä kirjoittaessani jalkani lilluvat jalkakylpyvedessä nokkosen lehtien, puna-apilan palojen, muutaman piharatamon lehden, ja Epsom-suola ripauksen kera, kissan kehrätessä sylissäni. Todellinen superjalkakylpyvesi ja superkehräys!

Superihanaa supervälittämisen superhuomioivaa superviikonloppua toivottaen, Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvä tila -blogissa saa kommentoida omalla nimellä, omalla nimimerkillä tai anonyyminä. Arvostan näkemyksiä ja pohdintoja, joista välittyy kommentoijan ajattelun maailma. Muistathan hyvät tavat: alatyyliset kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt eivät kuulu niihin. Tervetuloa kommentoimaan ja keskustelemaan!